Съществуват етерични масла, с чиято помощ можете да подпомогнете възстановяването на кожата, засегната от екзема (дерматит). Изпробвайте ги, ако нямате непоносимост към тях.

Подбрани етерични масла с благотворно действие при екзема

Заложете на следните растителни масла, за да подобрите симптомите на екзема:

Масло от авокадо

Авокадовото масло е ефективно при кожни проблеми като екзема и акне. Положителното му действие се дължи на букета от витамини, които съдържа – A, B, D и E. Всички те ускоряват кожната регенерация.

Маслото може да се прилага върху всеки тип кожа. Особено подходящо е за суха, дехидратирана и чувствителна дерма. Препоръчваме да го нанасяте върху засегнатите кожни участъци вечер преди лягане, тъй като попива по-бавно. Задължително го разредете в базово масло (бадем, жожоба, кокос), преди да употреба.

Масло от лавандула – едно от полезните етерични масла при екзема

Това етерично масло се използва широко в ароматерапията. Поради своите противовъзпалителни, противогъбични и регенериращи кожата свойства се препоръчва при екзема. Приятният му и свеж аромат действа отпускащо на сетивата и така ускорява процеса на възстановяване. Има меко действие и можете да го използвате няколко пъти дневно. Подобрението настъпва до няколко дни.

Масло от мента

Ментовото масло намалява възпалението и болката при екзема. В допълнение успокоява паренето и сърбежа, и оставя приятно усещане за дълготрайна свежест. За да се уверите в ефекта му, просто капнете няколко капки на върха на пръстите и нанесете внимателно върху засегнатите кожни области. Не прилагайте излишен натиск, защото, можете да разраните кожата и така да предизвикате вторична инфекция.

Масло от смирна

Етеричното масло от смирна подпомага зарастването на кожните лезии. За ускоряване на оздравителния процес прилагайте по няколко капки върху кожата непосредствено преди сън. За още по-добри резултати нанасяйте два пъти върху засегнатите зони.

Етерично масло от босилек

Босилековото масло също ще ви помогне в борбата с екземата. То притежава естествени свойства да пречиства кожата и да я успокоява. Разредете с базово масло и нанасяйте върху възпалените кожни участъци два пъти дневно.

Вече знаете кои етерични масла помагат при екзема. А сега вижте къде можете да получите специфична грижа за кожата

Кожата с екзема има специфични нужди. Ние от екипа на програма Лекзема сме наясно с това и сме готови да ви подадем ръка в грижата за нея. Посетете нашият интерактивен сайт – www.lekzema.com, за да се запознаете с общите стратегии за здравословен и активен начин на живот без страдание. Прегледайте статиите в рубрика „Публикации“, за да обогатите знанията си за кожното заболяване и да научите начините за удължаване на ремисията. Проведете онлайн консултация с наш специалист или запишете час за преглед. Следете актуалните промени в графика тук. За повече информация позвънете на тел.: (+359) 2 983 6211.

borola