Кожата през лятото се нуждае от още по-специална грижа. През топлия сезон не само трябва да адаптираме дрехите си към новите метеорологични условия, но и грижата за кожата. В това време от годината температурите се повишават и кожата ни често е изложена на слънце, а освен това носим и по-къси дрехи. По-високите градуси и влажност увеличават изпотяването, докато тялото се опитва да се охлади. Това прави кожата по-мазна, отколкото през зимата и в същото време увеличава риска от кожни проблеми. Плуването в горещи летни дни е чудесен начин за разхлаждане, но ако е в басейн или море, то кожата ни може да се изсуши и това да предизвика различни проблеми.

Изберете най-добрата грижа за кожата през лятото

Основната грижа за кожата през лятото е преди всичко защитата от въздействието на ултравиолетовите лъчи, която става с подходяща слънцезащита. Постоянното и пряко излагане на слънчева светлина през топлия сезон натоварва изключително много кожата – ето защо е важно тя да се овлажнява правилно и редовно.

За да защитите кожата си по най-добрия начин от изгаряне или пък поява на различни видове екземи през лятото, то изберете подходяща слънцезащита, като колкото по-светла е кожата, толкова по-висок трябва да бъде слънцезащитният фактор.

Всичко това ще предотврати преждевременното стареене на кожата и ще я предпази. Не бъдете пестеливи при нанасянето на слънцезащитен крем! Ако пък се потите повече от обикновено, препоръчваме да заложите на водоустойчив продукт.

Облечете се подходящо за горещите дни

Ако носите подходящо облекло, вие ще предпазвате и вашето тяло от опасните слънчеви лъчи. И знайте, че престоят на слънце между 11:00 и 15:00 часа е най-опасен, защото тогава слънчевите лъчи са най-силни.

Сбогувайте се с летните ситни пъпчици и петната по кожата през лятото

Повишеното изпотяване и увеличеното образуване на себум директно водят до запушване на порите. Ето защо е от съществено значение да почиствате кожата си старателно. Препоръчваме употребата на продукти, съдържащи екстракти от ментол или евкалипт, които да използване за почистване и освежаване на кожата.

Заменете продуктите, които сте използвали през зимата и приемайте повече течности

Като част от вашата лятна рутинна грижа за кожата, заменете по-мазните продукти в по-овлажняващи. Слънцето, топлината и последващото изпотяване, обаче, водят до загуба на течности за кожата, която трябва да компенсирате, за да я запазите здрава и красива.

Изплакнете кожата през лятото, след като сте влизали в басейн или море

Винаги изплаквайте тялото си с хладка вода след плуване, за да премахнете хлора и солта от вас. Душ гел или душ лосион подпомагат почистващия ефект. А, след това използвайте лосион за тяло или продукт за след слънце.

Избягвайте горещите душове за кожата през лятото

Прекалено горещата вода увеличава загубата на влага от кожата. Хладките и кратки душове са по-добра идея. По-студената вода също гарантира, че кръвообращението се подобрява и кожата става по-стегната.

Допълнителна грижа за кожата през лятото

Добре е да използвате подходяща маска за лице всяка седмица, за да почиствате порите и подпомогнете поддържането на естествения pH баланс на кожата.

Ексфолирайте кожата през лятото, защото така ще премахнете успешно бактериите от повишеното изпотяване.

Получете възможност за безплатна консултация още сега

Понякога, въпреки перфектната рутина за кожата през лятото – не можете да избегнете проблеми като екземи, за съжаление. Специалистите от програма Лекзема ви дават възможността да получите професионални съвети как да минимизирате риска от всичко това през всички месеци, не само през летните, и то напълно безплатно, заявявайки консултация с дерматолог. В допълнение към всичко това, в платформата ще откривате още полезна и интересна информация постоянно.

Повече информация за това как да се възползвате от нашите услуги, може да получите на имейл office@lekzema.com . Свържете се с нас още сега!

borola