На 12.11.2018 г. стартира юбилейната Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. По време на кампанията, която ще се проведе в периода от 12 до 16 ноември в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Варна и Русе ще се извършват безплатни тестове за алергии. От 3 декември тестове ще се правят и във Варна. Това обяви доц. д-р Жана Казанджиева, която е дерматолог в Александровска болница, координатор на кампанията и председател на секцията по Дерматоалергология към Българското дерматологично дружество. Тази година кампанията е насочена към различните кожни алергични заболявания, като атопичен дерматит, уртикария и контактен дерматит.

Програма Лекзема, чието мото е „Екзема без страдание“ подкрепя Националната кампания за диагностика и профилактика на алергичните кожни заболявания. Целта на Програмата е да осигури тотална грижа за пациентите с дерматит (екзема) чрез:

  • Своевременна, компетентна и достоверна информация, подкрепена с конкретни научни факти
  • Безплатните инициативи, прегледи и училища за екзема
  • Онлайн консултации
  • Възстановяване на кожната бариера при суха, чувствителна и дехидратирана кожа, благодарение на усъвършенствани иновативни емолиенти Липобаза (дневен емолиент) и Нанобаза (нощен емолиент)
  • Комплексна грижа за кожата с дермокозметика ДжинДжира, представена от 5 продукта, които са под формата на единствената по рода си високотехнологична спрей-крем форма. От дермокозметика ДжинДжира особено подходящи продукти за овладяване на сърбежа при алергични кожни заболявания са ДжинДжира Алба Спрей за възрастни и ДжинДжира Алба Бебе Спрей за бебета и деца.

Повече информация за Националната кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания 2018 г. и местата, където ще се извършват безплатните прегледи може да намерите на сайта на Българското дерматологично дружество: www.bg-derm.org

borola