Скъпи дами, не се отказвайте от носене на грим, ако имате дерматит. Любимият трик за разкрасяване може да се съчетае успешно със спецификите на атопичната кожа. Чрез следващите стъпки ще превърнете гримирането при екзема от трудна задача в помощно средство за красива кожа.

Подгответе кожата с дерматит преди нанасяне на грим

Атопичната кожа се нуждае от дълбока хидратация. Осигурете ѝ я преди да нанесете какъвто и да е друг продукт. Заложете на ежедневния си хидратиращ крем, който съдържа успокояващи дермата съставки. Ако използвате специален продукт, предписан от дерматолог, винаги го нанасяйте според препоръките и преди да започнете да се гримирате. Следващата стъпка е нанасяне на слънцезащитен продукт. Изберете протективно средство със съдържание на естествени физични филтри, като цинков оксид.

Използвайте пръстите си за нанасяне на козметичните продукти

На пазара съществуват множество четки за грим с различни размери и предназначение. При неправилна поддръжка обаче, те често задържат бактерии, които могат да причинят възпаление. Когато става дума за атопична кожа, нанасянето на грим с пръстите на ръцете е по-лесен и препоръчителен вариант. Винаги следвайте едно важно правило – мийте старателно ръцете преди гримиране. За най-добър резултат нанасяйте продуктите с леки потупващи движения.

Основа за грим за изглаждане на кожата с дерматит

Продуктът за основа за грим, наричан още праймър, има две основни ползи за атопичната кожа. Изглажда кожата за безпроблемно нанасяне на фон дьо тена и създава защитен слой, който не позволява дермата да се дехидратира. Някои праймъри съдържат съставки, наричани „оклузивни овлажнители”, които предпазват кожата от загуба на влага.

Коригиране на несъвършенствата

Ако дермата ви е възпалена и зачервена, коригирайте несъвършенството с коректор със зелен пигмент. По този начин се намалява нуждата от използване на коректор след фон дьо тена и се предотвратява прекалено тежката за ежедневието визия.

Фон дьо тен за отличен завършек на визията

При избор да фон дьо тен заложете на дълбоко хидратиращ продукт с леко покритие за ежедневните нужди на кожата. Фон дьо тенът и коректорът могат да бъдат течни или под формата на стик, като и двата варианта за безопасни за използване. Винаги използвайте продукти, в чийто състав сте сигурни. Ако опитвате нов продукт, винаги го изпробвайте първо върху врата или вътрешната част на ръката.

Още съвети за здрава и красива кожа с дерматит

За повече ценна информация относно грижите за кожата с екзема, редовно посещавайте интернет страницата на програма Лекзема. Тук ще откриете работещи стратегии за пълноценен живот с кожното заболяване. Ако имате въпроси, задайте ги посредством формата за онлайн консултация. Ще получите бързи и компетентни отговори от водещи български специалисти. Програма Лекзема предоставя и възможност за безплатен дерматологичен преглед – графиците и местата за провеждане ще откриете тук.

borola