Днес ще ви запознаем с няколко природни средства, които спокойно можете да включите в своето домашно лечение на дисхидроза. Непременно ги изпробвайте, за да повишите качеството си на живот!

Дарове от природата за домашно лечение на дисхидроза

Масло от маслини, жожоба и чаено дърво

Миксът от тези 3 масла наистина върши чудеса за засегнатата от дисхидроза кожа. Маслиновото масло (зехтинът) улеснява възстановяването на тъканите. Маслото от жожоба действа противовъзпалително и ускорява регенерацията на клетките. Маслото от чаено дърво успокоява и рененерира кожата. Убедете се сами в ползите им, като си приготвите мазило. Смесете 4 с.л. зехтин с 2 с.л. масло от жожоба и 2 с.л. масло от чаено дърво. Нанасяйте на ръцете след всяко измиване. Така ще осигурите щит за кожата срещу външни дразнения и въздействия.

Алое вера

Алоето се използва от векове в козметиката и в лечението на специфични кожни проблеми като дисхидроза. Благодарение на силно изразеното си антибактериално действие, предпазва от развитие на кожни инфекции. Ускорява процеса на зарастване, успокоява и хидратира кожата. Възползвайте се от лечебния му ефект като разрежете надлъжно едно листо. След това изгребете пулпата с лъжица и я нанесете върху засегнатите области на кожата.

Авокадо – супер храната, която ще ви е от огромна полза при домашно лечение на дисхидроза

Този супер плод е не само много вкусен, но и изключително полезен. Той помага на силно чувствителната кожа да изглежда и да се чувства по най-добрият начин. Основната причина за положителния му ефект е високото съдържание на витами D и E, които укрепват дермата. Забъркайте си сами домашен крем, като разполовите авокадото, изгребете с лъжица месестата част и я намачкате с вилица до получаване на еднородна смес. После нанесете сместа върху засегнатите кожни участъци, постойте така известно време и изплакнете с вода.

Ленено семе

Малките ленени семенца са с голяма полза за кожата. Те значително подобряват симптомите на дисхидроза. Уверете се от първо лице в това, като приемате редовно по 1 супена лъжица от тях.

Вече знаете кои природни средства да включите в своето домашно лечение на дисхидроза. А сега вижте къде да получите специализирана помощ

Ние от екипа на програма Лекзема ви приканваме да се свържете с нашите висококвалифицирани дерматолози, за да получите цялостна грижа за кожата. Те ще ви предложат най-добрите терапевтични методи в зависимост от тежестта на екземата и от вашите индивидуални предпочитания. Ще ви насочат и към общите стратегии за активен и здравословен начин на живот без страдание и ще предложат емоционална подкрепа. За връзка с тях използвайте контактната форма в сайта на Програматаwww.lekzema.com.

borola