Опитвали ли сте пилинг за лице? Ако все още не сте или не знаете нищо за него, в статията ще ви разкрием най-важното. Пилингът е основата за грижата на кожата. Старите люспички се отстраняват, порите се почистват, а след това – кожата е готова да абсорбира продуктите по-добре.

Какво прави пилингът за лице?

  • Отстранява мъртвите кожни клетки от най-горния слой на кожата
  • Изглажда тена и почиства порите
  • Насърчава кръвообращението
  • Стимулира обновяването на клетките
  • Помага на кожата да абсорбира по-добре последващи продукти

Пилинг вариантите, които познаваме

Има два вида пилинг – на лице и на тяло. Кожата на лицето и деколтето е особено чувствителна и се нуждае от специална грижа, заради това трябва да се използват и само нежни пилинги, и продукти, които са предназначени специално за тези зони.

Пилингът за лице е по-фин и нежен от пилинга за тяло. Ако имате чувствителна кожа, уверете се, че не ексфолирате твърде често или твърде силно.

Пилингът за тяло обикновено е малко по-особен, защото кожата на краката, ръцете, гърба и корема не е толкова фина и чувствителна. Тук частиците в него са по-големи и следователно, по-щадящи за големи участъци от кожата.

Вредно ли е почистването на кожата чрез пилинг?

Всъщност, ако горният слой на кожата се премахва механично твърде често, той ще образува люспички все повече и повече. Освен това, кожата на лицето може да реагира с раздразнение, а след това идват зачервяванията и пъпките.
Трябва да отбележим, също, че химическият пилинг може да бъде много агресивен и затова, за него трябва да се доверите само на дерматолог или професионален козметик.

Пилинг за лице и за тяло – колко често трябва да ги използваме?

Кожните клетки се обновяват непрекъснато, на всеки 28 дни. Този ефект се насърчава с пилинга, защото чрез него мъртвите кожни клетки се отстраняват. Отново ви съветваме – не прекалявайте с неговата употреба, защото прекалено честото ексфолиране може да доведе дори до стареене на кожата, тъй като кожните клетки трябва да се делят по-бързо от обикновено.

За нормален тип кожа е достатъчен един пилинг на седмица, а колкото по-сух е типът кожа, толкова повече интервали трябва да има между нанасянията.

А, сега ще ви дадем и кратко ръководство какви са правилните стъпки за пилинг у дома:

  • Почистете добре кожата и отстранете остатъците от грим
  • Нанесете пилинга върху все още влажната кожа
  • Масажирайте нежно с кръгови движения
  • Отстранете остатъците от пилинг нежно с вода
  • Нанесете крем или серум върху кожата, след като подсушите

Домашни рецепти за пилинг за лице и тяло

Може да си направите пилинг за тяло с 4 с.л. захар, 2 с.л. кокосово масло и 2 ч.л. лимонов сок. Смесвате и бъркате до получаване на хомогенна смес. След това нанесете, само бъдете внимателни с лимоновия сок, тъй като той има дезинфекционен ефект.

А, такъв за лице, може да си направите с 2 ч.л. глина и 5 ч.л. вода или чай от лайка. Отново бъркате до получаване на хомогенна смес, а след това нанасяте с нежни, кръгови движения. След това се наслаждавате на резултата!

Имате проблемна кожа и се нуждаете от правилните съвети – ние сме тук!

От специалистите на програма Лекзема, вие ще получите достоверна и ясна консултация, която ще ви помогне в грижата за вашата кожа. Тя е специално разработена, за да подаде ръка на всеки, който има нужда от помощ за справя със своята кожа. Страдащите от различни видове екземи могат спокойно да ѝ се доверят. Също, тя обединява усилията на висококвалифицирани специалисти в областта на дерматологията, предоставяйки точна информация, подкрепена с научни факти. Може да заявите вашата онлайн консултация още сега – лесно, бързо, удобно и напълно безплатно.

А, за допълни въпроси, нашият екип е на разположение – office@lekzema.com.

borola