Невродермит през лятото, знаем колко е неприятен. Именно заради това сме подготвили наръчник, с който ще можете да се чувствате в пъти по-добре през летния сезон.

Първите съвети, които е важно да споменем при невродермит през лятото

Грижата за кожата е важна! Дори при високи температури е необходимо да се грижите за кожата си поне 2 пъти дневно. Основният продукт, който използвате трябва да е лек и да не оставя мазен филм върху кожата ви. Нанасянето на крем винаги трябва да е приятно, а за да направите преживяването още по-добро, може да го поставите в хладилника преди това!

Не забравяйте къпането! Изпотяването е неизбежно през лятото, но потта често е в състояние да раздразни чувствителната ви кожа. Може бързо и лесно да се охладите поне два пъти дневно с бърз душ, но има няколко важни момента, които трябва да имате предвид. Използвайте хладка до студена вода за изплакване на крайниците, защото тя затваря порите. Също така, подсушете внимателно за кратко с мека кърпа и нанесете основен продукт. Знаете ли, че басейните също са разрешени дори при невродермит през лятото, защото хлорът намалява бактериалната колонизация върху такъв тип кожа? Ако пък не желаете да посещавате обществен басейн, може да си правите вани с хлор у дома. Естествено, винаги след това изплаквате с чиста вода тялото си, подсушавате и нанасяте крем.

Избягвайте преките слънчеви лъчи. Особено бебетата и малките деца трябва да се предпазват добре от слънцето, тъй като защитните функции на организмите им и регулирането на топлинния баланс все още не са оптимално развити. Препоръчваме продукти с добър слънцезащитен фактор, шапка и подходящо облекло за плажа.

А, защо не се разхладите със студени компреси? Ако кожата ви е гореща и сърби, просто наложете хладен, влажен компрес! Навлажнете тънка кърпа със студена вода, изстискайте я и я поставете на мястото. Ако кожата в областта е много суха, първо нанесете продукт, а след това хладната кърпа.

И още малко съвети относно грижата за кожата, ако страдате от невродермит през лятото

Носете ефирни летни дрехи. Както всички знаем, дрехите ви карат да изглеждате добре, но в случай че страдате от невродермит през лятото, ако те не са подбрани правилно – могат да влошат състоянието ви. Материите трябва да са естествени и да не дразнят кожата, така че по-добре стойте далеч от синтетичните влакна, а заложете на лен, мек памук или коприна. Също така, избягвайте прекалено стегнатите дрехи, тъй като това насърчава сърбежа и натрупването на топлина.

Естествено, храненето през горещия сезон е важно. За да не дразните състоянието на невродермит през лятото е добре да избягвате тежки, мазни храни, а вместо това да избирате лесносмилаеми такива с високо съдържание на вода – краставици, диня или пък ананас.

А, за да подобрите състоянието на невродермит през лятото – пийте достатъчно течности. Човешкото тяло се състои предимно от вода, което прави пиенето на течности още по-важно. За възрастните е препоръчително да приемат около 2-3 литра на ден и разбира се, повече, ако изпотяването е по-обилно. Пийте предимно вода, студени неподсладени билкови чайове или разредени плодови сокове. Страхотно, вкусно и полезно!

Това бяха част от нашите съвети как да коригирате състоянието на невродермит през лятото, а за още полезна информация – следете нашия блог!

Цялата информация, от която се нуждаете относно невродермита през лятото

За допълнителна и пълна информация относно невродермита през лятото, както и други екземи, не се колебайте, а се свържете още сега със специалистите от програма Лекзема. Всеки от тях ще отговори на всички ваши въпроси изчерпателно и ясно, разработвайки специално за вас стратегия за пълно овладяване на всяко кожно заболяване.

Чрез платформата може да се възползвате още сега от напълно безплатна онлайн консултация – бързо, лесно и удобно! А, за допълнителни въпроси – може да се обърнете към нашия екип на имейл office@lekzema.com.

borola