В следващите редове ще ви представим домашно лечение, което е ефективно при себореен дерматит (себорея) и прекрасно допълва назначената терапия. Уверете се лично в ползите му!

Прием на повече омега-3 мастни киселини

Проучване показва, че хранителният режим е определящ за вида на мастните киселини в кръвта на пациенти със себореен дерматит. Защо е важно да се знае това? Защото мазнините влияят върху развитието на кожното заболяване.

От изследването става ясно, че хората, които имат достатъчно омега-3 мастни киселини в организма, имат по-продължителна ремисия. Учените обясняват това с факта, че тези ненаситени мастни киселини имат силно изразени противовъзпалителни свойства.

С оглед на казаното дотук приканваме да приемате повече омега-3. Те се съдържат в голямо количество в мазните риби (сьомга, сардини, риба тон, скумрия), орехите и лененото масло. В случай, че не консумирате често от тези храни може да си осигурите необходимото дневно количество омега-3 мастни киселини чрез прием на ТриОмега 1000+.

Използване на алое вера – работещ метод за домашно лечение на себореен дерматит

Действието на алоето при себореен дерматит е проучено и доказано. Суровият екстракт от това лековито растение е ефективен за намаляване на лющенето, сърбежа и засегнатите области на кожата. Ето защо горещо препоръчваме да се възползвате от скритата му сила. Ако не разполагате с екстракт, срежете надлъжно едно листо от алое вера през средата и изгребете пулпата. Нанесете я върху засегнатите зони, оставяте я да подейства 20 минути и изплакнете с вода.

Консумация на храни, богати на пробиотици и витамини от група B

Научно доказано е, че себорейният дерматит може да се контролира с приема на храни, съдържащи пробиотични бактерии и витамини от групата на B-комплекс особено биотин (витамин B7). Високи дози пробиотици има в киселото мляко, кефирът и ферментиралите храни (кисело зеле, кисели краставички), а биотин – гъби, риба тон, сьомга, яйца, авокадо, пуешко, фастъчено масло, карфиол. Съветът ни е да включите повече такива храни в менюто си или да си осигурите прием на природни продукти, като Имунобор Биотик – пробиотик, пребиотик и имуномодулатор в едно.

Нанасяне на масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво отдавна се използва в натуралното лечение на себореен дерматит. Резултати от скорошно проучване показват, че се наблюдава положителен ефект от употребата на 5%-ен разтвор на това етерично масло. В случай че решите да се уверите лично в ползите му, имайте предвид, че първо трябва да го разредите в базово масло (маслиново, кокосово).

Още съвети за домашно лечение на себореен дерматит

За повече препоръки относно лечението на себореен дерматит в домашни условия посетете сайта на програма Лекземаwww.lekzema.com. Той няма аналог у нас. На едно място са събрани полезни съвети и насоки за намаляване на дискомфорта и подобряване вида и състоянието на кожата. Налична е подробна информация и за кожното заболяване. Това обаче не е всичко! При желание от ваша страна напълно безплатно можете да се възползвате от онлайн консултация със специалист дерматолог или да си запишете час за първичен преглед. Повече информация за предлаганите услуги можете да получите на тел.: (+359) 2 983 6211.

borola