Все по-често хората с кожни проблеми, в това число и себореен дерматит търсят алтернативно лечение с натурални средства. Особено през зимния сезон, когато симптомите се обострят, е необходимо да се погрижим добре за своята кожа. В статията сме подготвили някои лесно достъпни за тази цел начини, които да облекчат неприятния сърбеж, лющенето и възпалението. Опитайте и вие.

Най-добрите натурални средства срещу себореен дерматит като естествен лек

Важно е първо да споменем, че това което действа при едни хора, не е задължително да оказва положително влияние върху други. Това обаче не означава, че трябва да се отказвате. Добре е да създадете и установите рутина, и здравословни навици, за да държите дерматита под контрол. Опитвайте различни методи и натурални средства, за да намерите правилната за вас грижа за кожата.

Хранителна диета, богата на пробиотици

Пробиотиците като цяло са помощник в лечението на различни видове състояния, а в този случай и като част от натуралните средства срещу себореен дерматит. Те могат да подпомогнат имунната система и да намалят възпалителните реакции в тялото. Най-много се съдържат в храни като кисело мляко, кефир, ферментирали храни – кисело зеле, кисели краставички и др. Струва си да опитате.

Прием на омега-3 мастни киселини

Доказано, омега-3 мастните кисели оказват влияние на възпалението и са едно от най-ефективните натурални средства срещу себореен дерматит. Тъй като кожното заболяване пряко се влияе от мазнините в организма, то редовният прием на омега-3 мастни киселини, би довел до много добър резултат и по-продължителната ремисия на състоянието. Съвсем спокойно може да си ги набавяте чрез храната. Като най-голямо количество се съдържат в мазните риби – сьомга, сардини, риба тон, скумрия, освен това в орехите и лененото семе. Ако те не ви се нравят обаче, то може да си осигурите необходимите дневни дози с природни продукти като ТриОмега 1000+.

Прилагане на Алое вера

Алое вера е с противовъзпалителни свойства и редица изследвания показват, че е ефективно като натурално средство при лечение на себореен дерматит. Локално приложено върху кожата намалява лющенето, сърбежа и успокоява засегнатите части на кожата. Нанесете директно върху проблемните зони чист гел от растението. Ако не разполагате с такъв може просто да срежете листо от него през средата и да се възползвате от лековитите му ползи. Преди да използвате алое вера, проверете за алергии, като нанесете малко количество върху здрава кожа с размер на стотинка. Ако няма реакция в рамките на 12-24 часа, продължете с употребата му.

Цялостна подкрепа и допълнителна информация за още натурални средства срещу себореен дерматит

Кожните проблеми, в това число и себореен дерматит могат да накарат човек да се затвори в себе си и да и се чувства самотен в борбата си. Затова и програма Лекзема е специално създадена да подаде ръка на всеки, който има нужда от помощ за справяне с заболяванията по кожата. Страдащите от себореен дерматит и всички видове екземи могат спокойно да се доверят на уникалната по рода си платформа. Тя обединява усилията на висококвалифицирани специалисти в областта на дерматологията и предоставя своевременна, достоверна и компетентна информация, подкрепена с научни факти. Не сте сами в пътя, който трябва да изминете, може свободно да задавате въпроси на нашите лекари, като направите онлайн консултация, лесно, бързо и напълно безплатно. За допълнителни информация, нашият екип е на разположение на office@lekzema.com.

borola