В следващите редове засягаме темата за себореен дерматит и боядисване. Тя представлява интерес преди всичко за жените, но може да е полезна и за мъжете, които държат на външния си вид. Да не губим повече време и да започваме!

Повече по въпроса себореен дерматит и боядисване

Експерти от Hospital Capilar в Мадрид предупреждават, че:

  • прекалено честото боядисване на косата би могло да отслаби косъма и да повлияе негативно на косата и скалпа

Косата е изложена на риск от загуба на здравина, а скалпа – от поява на себореен дерматит.

„Важно е каква е боята и какъв е съставът ѝ. Някои компоненти (като амоняка например) съвсем не са безобидни. Ето защо препоръчвам натуралните алтернативи на базата на къна или лайка. Въпреки че не са толкова издръжливи, те са щадящи към косата и скалпа и позволяват безвредно боядисване“. Това обяснява д-р Франсиско Пило от Hospital Capilar. Той изрично подчертава, че е възможно химическите бои за коса да причинят:

Всичко това е предпоставка за последваща загуба на коса.

По отношение на себорейния дерматит и пърхота д-р Пило подчертава, че в началото появата им не бива да се обвързва с боята за коса

„В случай обаче че възпалението се влошава при нанасяне на боята върху косата, трябва да се има едно наум. При всички положения е препоръчително да се избягва употребата на агресивна боя при анамнеза за сериозни алергични реакции“, категоричен е д-р Пило.

В заключение специалистът напомня, че колкото и да е безобидна една боя, тя все пак крие своите рискове. Ето защо съветва жените и мъжете, които се боядисват, да бъдат особено бдителни. „Ако са налице признаци на проблеми с косата или скалпа, незабавно трябва да се потърси помощ от специалист“, казва д-р Пило.

Себореен дерматит и боядисване е важна тема, която е обект на интерес от страна на…

Те са с богат професионален опит и винаги са насреща при дерматит (екзема) или съмнение за такъв. Повишават осведомеността за кожното заболяване, дават практически насоки за пълноценен живот без страдание, оказват емоционална подкрепа на засегнатия и близките му. Провеждат училища за екзема, онлайн консултации и прегледи в София и страната. За някои услуги се изисква предварително записване.

На тел.: (+359) 2 983 6211 може да се получи допълнителна информация по въпроси, свързани с дерматита и предлаганите услуги. Звъннете още сега! Нашите консултанти ви очакват. При обаждане от мобилен телефон цената на разговора е според тарифния план.

borola